Zondag kan u gratis naar de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

De Belgische Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (KMSKB) vieren dit jaar hun 215e verjaardag. Ter gelegenheid van die verjaardag kunnen bezoekers komende zondag de musea gratis bezoeken.

Naast de permanente collecties en de tijdelijke tentoonstellingen, kunnen bezoekers ook genieten van speciale verjaardagsactiviteiten. Er zijn concerten en archieffilms, maar bezoekers kunnen ook een exclusieve blik achter de schermen van de musea werpen. Ze kunnen de restauratieateliers en reserves Moderne Kunst bezichtigen en Michel Draguet ontmoeten. Draguet is de algemeen directeur van de KMSKB en commissaris van de tentoonstelling "Moderniteit à la belge".

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in ons land werden in 1801 opgericht via een decreet van Napoleon Bonaparte. Intussen telt de collectie van de musea zo'n 20.000 stuks en bestrijken de periode vanaf de 15e eeuw tot vandaag. Met 767.355 bezoekers in 2015 mogen de musea zich tot de top 100 van de meest bezochte kunstmusea ter wereld rekenen.

De verjaardagsactiviteiten vinden plaats op zondag 27 november van 11 tot 18 uur. De musea zijn voor iedereen toegankelijk, voor de activiteiten moet u reserveren. Meer informatie is hier te vinden. De organisatie benadrukt dat het verboden is om rugzakken en valiezen mee te nemen.

Meest gelezen