"Punk in het museum? Ik dacht het niet: alles in de fik"

De Britse punkkenner Joe Corré is van start gegaan met zijn protest tegen de viering van 40 jaar punkmuziek in Groot-Brittannië. Aan de vooravond van de viering van de 40e verjaardag van de release van punksingle "Anarchie in the UK" van Sex Pistols is hij begonnen met het verbranden van zijn collectie punkmemorabilia. "Punk hoort niet thuis in een museum", aldus Corré in een interview met muziekblad NME.

Joe Corré kondigde begin dit jaar al aan dat hij de geplande viering van de publicatie van de debuutsingle "Anarchy in the UK" van de band Sex Pistols maar niets vindt. Corré is de zoon van Malcolm McLaren, de manager van Sex Pistols, en Vivienne Westwood, de modeontwerpster die in een adem met de punkbeweging wordt genoemd.

Het Museum of London viert de veertigste verjaardag van de publicatie van het nummer "Anarchy in the UK" met een tentoonstelling.

Joe Corré vindt al die salonfähige aandacht voor de punkbeweging maar niets. "Punk hoort niet thuis in een museum. Om hiertegen te protesteren, ga ik mijn collectie met memorabilia verbranden", aldus Corré.

De verzameling van Corré zou volgens hemzelf goed zijn voor 6 miljoen euro. Corré gaat zaterdag, exact veertig jaar na de release van "Anarchy in the UK", zijn volledige collectie verbranden. Als voorproefje heeft Corré dinsdagnacht een exemplaar van "Anarchy in the UK" verbrand.