Belgium's Most Wanted-verdachte geklist nadat hij een visje ging kopen

Er is een tweede gangster opgepakt die op de website met Belgium's most wanted-criminelen stond. De man werd in Nederland herkend toen hij vis ging kopen. Daarop ging de Nederlandse politie afgelopen nacht tot actie over en sloeg de voortvluchtige crimineel, Gabriel Fodderie, in de boeien.

Begin november lanceerde de federale politie "Belgium's most wanted", een website met daarop de twintig meest gezocht criminelen. Na enkele uren had de website al resultaat en werd een eerste voortvluchtige gangster gevat

Sindsdien liepen nog honderden tips binnen bij de politie. Eén daarvan kwam uit Nederland. In Almere, op Flevoland, werd Gabriel Fodderie opgemerkt door de politie toen hij een vis ging kopen. Dat meldt het Nederlandse gerecht. Vervolgens werd hij door een arrestatieteam aangehouden in een appartementsgebouw. 

Volgens de federale politie zou de 31-jarige Fodderie na de lancering van "Belgium's most wanted" naar Nederland zijn gevlucht. Daar zou hij onderdak hebben gekregen bij een Nederlandse vriendin.

15 jaar cel

Fodderie was lid van de Brusselse stadsbende "Black Demolition" en moet nog een gevangenisstraf van 15 jaar uitzitten voor doodslag en een gewelddadige homejacking in Haaltert.

Hij kreeg tien jaar omdat hij bij een bende-oorlog in Brussel een rivaal had doodgestoken. Hij kreeg nog vijf jaar extra voor de homejacking waarbij hij samen met een kompaan een bewoner knevelden, een mes op de keel zette en er met geld en juwelen vandoor ging. 

Minister van Justitie Koen Geens is blij dat de inspanningen van het FAST-team en de website resultaten opleveren. "Het is dus ook de hoogste tijd dat we werk maken van een uitbreiding van de bijzondere opsporingsmethoden om voortvluchtige criminelen op te sporen."