Cliff Richard wil hitparade bestormen met kerstsingle

De Britse zanger Cliff Richard (76) heeft een nieuwe versie van "It's better to dream" opgenomen. Met de single wil hij voor de derde keer in zijn solocarrière op nummer één staan met Kerstmis. Dat lukte hem in 1988 met "Mistletoe and wine" en in 1990 met "Saviour's day".

Cliff Richard hoopt in de eindejaarsperiode opnieuw op een positieve manier in beeld te komen. De 76-jarige zanger wil met zijn nieuwe kerstsingle "It's better to dream" de eerste plaats van de Britse hitparade veroveren.

De voorbije twee jaar leefde Richard teruggetrokken, nadat hij werd vernoemd in een gerechtelijk onderzoek naar seksueel misbruik. Zijn woning werd twee jaar doorzocht door agenten op zoek naar sporen van seksueel misbruik.

Uiteindelijk is Cliff Richard nooit officieel in verdenking gesteld, maar de reputatie van de zanger werd wel besmeurd. De zanger werd van alle blaam gezuiverd.

Vijfde keer op één met Kerstmis?

Cliff Richard heeft als soloartiest al twee keer de hitparade in Groot-Brittannië aangevoerd met Kerstmis. In 1988 stond hij op die plaats met "Mistletoe and wine". Twee jaar later lukte hem dat ook met "Saviour's day".

In 1960 stond Richard als zanger van The Shadows aan de top van de hitparade met de single "I love you" en in 1989 was hij een van de leden van Band Aid op het hoogste schavotje.

Cliff Richard brengt binnenkort ook een nieuw album uit met rockklassiekers als "Roll over Beethoven" en "Great balls of fire". Dat album zal de titel "Just... fabulous rock 'n roll" krijgen.