Crevits wil ook zesjarigen naar de muziekschool sturen

Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil de instapleeftijd voor het deeltijds kunstonderwijs op zes jaar brengen voor alle studierichtingen. Vandaag kunnen kinderen starten met woordkunst en muziek op achtjarige leeftijd. Voor dansen of beeldende kunst kunnen ze wel al vanaf zes jaar in de academie terecht.

De minister van Onderwijs werkt aan een decreet over het deeltijds kunstonderwijs. Zo wil ze de instapleeftijd over alle kunstrichtingen gelijk trekken. Het decreet zou bedoeld zijn voor het academiejaar 2018-2019.

Vanaf 1 september 2018 zouden kinderen die zich inschrijven in de academie onmiddellijk kunnen starten met een opleiding muziek, woordkunst, dans of beeldende kunst. Kinderen kunnen dus op een jongere leeftijd beginnen met het aanleren van een instrument.

De minister zal het voorstel tot het nieuwe decreet aan de Vlaamse Regering en het Vlaams parlement voorleggen.