Festival T In The Park in Schotland neemt sabbatjaar

De organisatoren van het grootste muziekfestival in Schotland hebben aangekondigd dat de editie 2017 van T In The Park niet doorgaat. Organisator DF Concerts wil de tijd gebruiken om uit te zoeken hoe alle problemen van de voorbije jaren verholpen kunnen worden.

Het Schotse muziekfestival T In The Park groeide de voorbije twintig jaar uit tot het grootste rockevent in Schotland. Twee jaar geleden werd het festival voor het eerst georganiseerd op een nieuwe locatie in Strathallan. Dit jaar was de Britse band The Stone Roses een van de hoofdact.

De voorbije tweee edities zijn drie festivalgangers overleden tijdens het festival. In 2015 werd een 36-jarige man dood aangetroffen in een toilet. Vorig jaar stikten twee bezoekers door verdrukking.

Sinds de verhuizing naar Strathallan veroorzaakte de start van het festival ook een ongeziene verkeerschaos. De organisatoren gaan nu een sabbatjaar nemen om het hoofd te bieden aan alle organisatorische problemen.

"We willen de bezoekers opnieuw het festival aanbieden dat ze verdienen. Daarom nemen we een extra jaar de tijd", klinkt het.