Gilles "De mol" Van Bouwel haalt recordaflevering "Slimste Mens" nét niet

't Is gebeurd: Gilles "de mol" Van Bouwel heeft zijn 11e recordaflevering in "De slimste mens" niet gehaald. In het finalespel was acteur/presentator Louis Talpe hem in zijn eerste aflevering te snel af. Van Bouwel is met zijn 10 deelnames na Olga Leyers wel de beste speler van dit seizoen.

Gisteren traden voor het eerst dit seizoen drie mannen aan in "De slimste mens"-arena. Van Bouwel moest het in zijn 10e aflevering opnemen tegen Nederlands stand-up comedian Jan Jaap van der Wal en nieuwkomer Louis Talpe. Als hij doorstootte, zou Van Bouwel zich bij de intussen mythische "Club 11" voegen, van deelnemers die 11 afleveringen overleven. Hij zou na Olga Leyers de tweede speler zijn die daar dit seizoen in slaagt.

Niet Van Bouwel maar Van der Wal trok aan het langste eind en won de aflevering. Een vraag over energieleveranciers nekte Van Bouwel in het finalespel, al kon er voor de zichtbaar beteuterde verliezer wel een troostende knuffel af van Talpe.

In Het Laatste Nieuws toont Van Bouwel zich bijzonder ontgoocheld over zijn uitschakeling, op een zucht van de mythische recordaflevering. "Maar nu ik er zo dicht bij ben, wil ik zeker de Slimste Mens worden", klinkt het waarschuwend naar goudhaantje Olga Leyers. Met 11 deelnames is zij waarschijnlijk niet meer bij te benen in de rangschikking.

Als tweede beste speler van het seizoen zien we Van Bouwel pas terug in de voorlaatste aflevering. Voorlopig staat VRT-journaliste Ihsane Chioua Lekhli met vijf deelnames op de derde plaats. Op 22 december weten we wie zich de nieuwe "Slimste mens ter wereld" mag noemen.

Het finalespel tussen Talpe en Van Bouwel