Nieuw ontdekt verhaal van H.G. Wells wordt gepubliceerd

Een onlangs ontdekt griezelverhaal van de hand van sciencefictionauteur H.G. Wells (1866-1946) wordt deze week voor het eerst gepubliceerd. Het verhaal met als titel "The haunted ceiling" (De behekste zoldering) wordt integraal gepubliceerd in het Britse tijdschrift The Strand.
2007 AP

Een journalist van het Britse magazine The Strand heeft in het archief van H.G. Wells een nooit eerder gepubliceerd kortverhaal van de Britse sciencefictionauteur ontdekt. "The haunted ceiling" verschijnt deze week integraal in The Strand.

H.G. Wells (1866-1946) schreef "The haunted ceiling" vermoedelijk in 1895. Volgens de journalist Andrew Gulli is het verhaal een "Wells op zijn best". Gulli vergelijkt het kortverhaal met "The red room", een verhaal dat Wells in 1896 publiceerde.

H.G. Wells is vooral bekend als sciencefictionauteur. Hij schreef onder meer "Het eiland van Dr. Moreau", "De tijdmachine", "The war of the worlds" en "The invisible man".