Ongeval E40 Nieuwpoort: één dode en twee zwaargewonden

Op de E40 in Nieuwpoort zijn vannacht één dode en twee zwaargewonden gevallen bij een ongeval. Een wagen met Franse nummerplaat reed even na 2 uur richting binnenland, toen de automobilisdt om nog ongekende reden de controle over zijn stuur verloor.

De automobilist week aan hoge snelheid van zijn rijstrook af en ramde de linkerflank van een betonmixer die naast hem reed. De tol voor de drie inzittenden was zwaar. De bestuurder en de passagier die naast hem zat, liepen zware verwondingen op. Voor een tweede passagier die achteraan zat, een Fransman van 25 jaar oud, kon geen hulp meer baten. De man overleed ter plaatse. De chauffeur van de betonmixer kwam met de schrik vrij en kon zijn vrachtwagen nog op de pechstrook parkeren.

Mogelijk stelt het parket van Veurne een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.