Panden die Keiem-dorp in tweeën snijden tegen de vlakte

In Keiem, bij Diksmuide, worden twee bouwvallige panden vandaag gesloopt. Hierdoor kan binnenkort ook de hoofdweg, die omwille van de instortende panden werd afgesloten, opnieuw worden opengesteld voor het verkeer.

Het dossier van de leegstaande panden in de Keiemdorpstraat sleept al ruim 15 jaar aan. Een erfeniskwestie leidde tot verwaarlozing en leegstand van de panden. Wegens instortingsgevaar liet het gemeentebestuur de voorbije dagen de hoofdweg afsluiten voor het verkeer. 

Nu nemen de eigenaars hun verantwoordelijkheid op en gaven ze de opdracht om de panden te slopen. De afbraakwerken zijn vandaag gestart. Als de huizen volledig zijn afgebroken en de situatie opnieuw veilig is, kan de straat opnieuw worden opengesteld voor het verkeer in beide richtingen.

Burgemeester Lies Laridon (CD&V) is opgelucht dat er een oplossing is. "Deze uitweg is voor alle partijen de meest gunstige. Ik hoop dat de rust in Keiem nu vlug kan terugkeren", zegt ze.