Pedofiel "Pieter 0167" in beroep opnieuw veroordeeld

Het hof van beroep in Antwerpen heeft de straf van pedofiel Pieter Ceulen bevestigd. Hij krijgt opnieuw 19 jaar cel en wordt 15 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Pieter Ceulen - alias "Pieter 0167" - werd in januari veroordeeld voor het seksueel misbruik van kinderen in de Filipijnen en Cambodja, onder wie zijn drie eigen pleegdochters. De zaak ging aan het rollen na een reportage van Panorama-journalist Dirk Leestmans.

Ceulen, een 61-jarige Nederlandse zakenman die al jaren in Antwerpen woont, was op het moment van zijn veroordeling in eerste aanleg niet aanwezig in de rechtbank. Hij bleek gevlucht te zijn naar Cambodja, waar hij eveneens een villa heeft. In maart gaf hij zich alsnog aan bij de Cambodjaanse politie, uit schrik voor wraakacties van boze Cambodjanen.

Ceulen had in de Filipijnen en Cambodja kinderen seksueel misbruikt, onder wie zijn drie eigen pleegdochters. Hij had het misbruik ook gefilmd en onder het online-pseudoniem "Pieter 0167" gedeeld met andere pedofielen. De man had maar liefst 700 gigabyte aan kinderporno in zijn bezit. De verdediging had voor een voorwaardelijke straf gepleit en Ceulen had zich ook bereid verklaard om zich chemisch te laten castreren, maar het hof vond enkel een zware effectieve straf op zijn plaats voor dergelijke "weerzinwekkende en schokkende feiten".

Het hof van beroep in Antwerpen heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen wegens onttrekkingsgevaar.

Herbekijk Panorama-reportage "Pieter 0167"

De zaak ging dit jaar aan het rollen door de "Panorama"-reportage "Pieter 0167" van journalist Dirk Leestmans. U kunt de reportage hieronder nog eens herbekijken.