Peter Jackson zet schouders onder "Mortal engines"

De sciencefictionfilm "Mortal engines" wordt op 14 december 2018 in de bioscoop verwacht. De Nieuw-Zeelandse filmmaker Peter Jackson is de drijvende kracht achter de verfilming van het boek van Philip Reeves, maar hij is niet de regisseur van de film. De filmstudio Universal heeft Christian Rivers aangesteld als regisseur.

De Nieuw-Zeelandse filmmaker Peter Jackson werkt op dit ogenblik samen met zijn vrouw Fran Walsh en Philippa Boyens aan het scenario van "Mortal engines". Universal wil de film op 14 december 2018 in de bioscoop brengen.

Peter Jackson is bekend van de trilogieën "The lord of the rings" en "The hobbit". Die films waren gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien.

"Mortal engines" is gebaseerd op de gelijknamige sciencefictionroman van Philip Reeves. De avonturenfilm speelt zich af in de toekomst waarin de wereld verwoest is.