Politie waarschuwt: "Blijf vandaag met de auto uit Brussel"

Tienduizenden demonstranten trekken vandaag de straat op in hartje Brussel voor een betoging van de gezondheidssector. De betogers verzamelden om 9u30 aan het Noordstation en vertrokken van daaruit via de Kleine Ring naar het Centraal Station. "Het is relatief rustig in en rond Brussel", zegt verkeersanker Hajo Beeckman. "De Kruidtuintunnel en Rogiertunnel zijn wel gesloten richting Madou. Daar blijf je dus beter weg."

"Ook de ochtendspits verliep rustig", vertelt Beeckman. "Het was niet drukker dan op een reguliere donderdagmorgen in november. Je zag wel dat automobilisten die normaal gezien na 9 uur nog op de baan zijn, vandaag al iets vroeger waren vertrokken, om voor het begin van de betoging in Brussel aan te komen. Maar over het algemeen was het vrij rustig."

Ook op dit moment blijft de verkeershinder volgens Beeckman erg lokaal. "Het enige wat we zien, is wat vertraging in de noordelijke helft van de Kleine Ring. Je blijft wel beter weg uit de buurt van de Kruidtuintunnel en de Rogiertunnel. Die zijn afgesloten richting Zuid."