Zo klinkt de doorstart van de Spice Girls

Drie van de vijf voormalige Spice Girls laten weer muzikaal van zich horen. Emma Bunton, Geri Halliwell en Melanie Brown hebben als trio GEM hun eerste single gelanceerd, "Song for her". Of het om een eenmalige samenwerking gaat of een volwaardig nieuw project is onduidelijk.
SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM

De eerste berichten over een doorstart van een deel van de iconische meidengroep doen al lang de ronde. Na hun lang gehypete gastoptreden op de slotceremonie van Olympische Spelen in Londen in 2012 zwollen die geruchten enkel aan. Victoria Beckham liet toen al verstaan dat ze een koele minnaar was van een grootschalige comeback. Melanie Chisholm, die de groep verliet om solo haar ding te doen, was ook niet bepaald enthousiast.

Afgelopen zomer doorbraken de andere drie Spice Girls het stilzwijgen. Emma Bunton, Geri Halliwell en Melanie Brown zouden op aansturen van die laatste een doorstart maken. 20 jaar na wereldhit "Wannabe" gaat het trio weer samen optreden onder de naam GEM, een verwijzing naar hun voornamen. Voor hun logo haalden ze de mosterd bij het voormalige Spice Girls-logo, met de dikke letters.

Het eerste muzikale feit van GEM is single "Song for her". Of dit een eenmalige samenwerking is, of de start van een nieuw muzikaal avontuur is nog onduidelijk.

Oordeel zelf over "Song for her", de eerste single van GEM