44 doden bij treinbotsing in Iran

Bij een treinbotsing in het noorden van Iran zijn 44 mensen om het leven gekomen en 82 andere gewond geraakt. Het gaat om het ergste treinongeluk van de laatste jaren in Iran.

Een passagierstrein op de lijn tussen Tabriz en Mashhad stond om een nog onbekende reden stil op het spoor. Een andere trein die van Semnan naar Aamghan reed is op de stilstaande trein ingereden. Volgens de staatstelevisie brak daarna een grote brand uit.

De hulporganisatie Rode Halve Maan stelt dat sneeuwval en bevroren wegen de toegang tot de plaats van het ongeval verhinderen. Reddingshelikopters zijn ingezet, aldus nog de staatstelevisie.

Volgens directeur Mohsen Poor-Seyed Aghaievan de nationale spoorwegen is het ongeval aan een menselijke fout te wijten. De uit Semnan komende trein had opdracht gekregen zijn weg verder te zetten en is zo achteraan op de andere stilstaande trein gebotst.