"Als hij mijn vader niet was, dan spoot ik traangas in zijn gezicht"

Ivanka Trump is vandaag een van de topadviseurs en vertrouwelingen van haar vader maar in het verleden was het blijkbaar niet altijd koek en ei tussen de twee. In de Amerikaanse media is namelijk een opmerkelijke oudere uitspraak van haar opgedoken. "Als het mijn vader niet was, dan spoot ik traangas in zijn gezicht", aldus Ivanka Trump in 2006.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Donald Trump, bekend om zijn provocerende uitspraken, spaarde in het verleden ook zijn oudste dochter niet. Zeker niet wanneer het ging om haar uiterlijk.

In 2006 verklaarde hij tijdens een tv-show dat als Ivanka zijn dochter niet was, hij haar misschien zou daten.

Ivanka reageerde droogjes. "Als hij mijn vader niet was, dan spoot ik traangas in zijn gezicht."

De intussen 35-jarige Ivanka is een voormalig topmodel en beheert enkele modelijnen en het vastgoedimperium van haar vader. Haar man, de zakenman Jared Kusher, wordt door Trump genoemd als mogelijke speciaal-gezant voor het Midden-Oosten.

Ivanka was ook, opvallend meer dan haar stiefmoeder Melania, een vaste waarde tijdens de voorbije verkiezingscampagne. Zij leidde de speech van haar vader tijdens de Republikeinse Conventie in en was ook degene die zijn plannen voor gezinsbeleid ontvouwde.