"En zij moeten dit land terug op de rails zetten?"

Het was hard tegen hard, afgelopen woensdag tijdens de bespreking van de begrotingsplannen van de Britse regering. De schaduwminister van Financiën, John McDonnell, haalde dan ook zijn beste overredingskracht boven om het Labour-standpunt duidelijk te maken. "Uw plannen bieden geen enkele hoop voor de toekomst", was zijn conclusie. Dat terwijl zijn partijgenoten blijkbaar andere katten te geselen hadden. Op hun gsm of smartphone welteverstaan.

“Ongeveer 20 Labour-parlementairen waren te zien toen ze op hun gsm bezig waren, terwijl McDonnell zijn breedvoerige speech hield”, concludeerde nieuwswebsite Daily Mail:

Reacties op sociale media bleven natuurlijk niet uit: "Zitten ze weer naar pornosites te kijken?", "Meer aandacht voor hun eigen Twitteraccounts dan voor het parlementaire werk", "Candy Crush Saga wordt weer een topper vandaag", "Wordt het niet eens tijd dat die toestellen verbannen worden?" en "Het verbaast nu toch niemand meer dat onze politici het land niet terug op de rails krijgen".

Een verzachtende omstandigheid was ongetwijfeld dat het proces rond de moordenaar van Jo Cox ten einde liep. Wat dan weer opmerkingen in de zin van "Twijfelden ze misschien dat hij schuldig zou worden bevonden?" tot gevolg had.

Etiquette-experte Jean Broke-Smith liet intussen op BBC News weten "horrified" te zijn bij het zien van de betreffende foto.

Gelijkaardige taferelen in het Europees Parlement, eerder dit jaar