Brand in autorecyclagebedrijf Kojaparts in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas heeft een zware brand gewoed in het autorecyclagebedrijf Kojaparts. Er ontstond een grote rookpluim die in heel de stad zichtbaar was. Drie werknemers raakten gewond. De brandweer kwam met een tiental brandweerwagens ter plaatse.

De brand brak rond 15.45 uur uit bij het bedrijf Kojaparts dat autowrakken verwerkt in de Entrepotstraat. Daarbij was er vanop grote afstand zware rookontwikkeling te zien. Fase 1 van het stedelijk noodplan werd afgekondigd. Het stadsbestuur vroeg de omwonenden, uit voorzorg, om ramen en deuren te sluiten.

In het bedrijf raakten drie personen lichtgewond. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 16.30 uur nam de rookontwikkeling af maar de omwonenden moesten nog altijd ramen en deuren gesloten houden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Het bedrijf is gespecialiseerd in gebruikte onderdelen voor auto's van BMW en MINI. Er waren verschillende verwerkte autowrakken betrokken in de brand in de opslagplaats van de firma.

De brand was rond 17.15 uur volledig onder controle, meldt de brandweer. "De geurhinder kan nog een tijdje aanhouden, mede door de weersomstandigheden. Zolang de geurhinder aanhoudt, is het aangewezen ramen en deuren gesloten te houden", zegt het gemeentebestuur. Er is een branddeskundige aangesteld om de oorzaak te onderzoeken.

De gewonde personeelsleden konden na verzorging het ziekenhuis verlaten. De gemeentelijke fase van het stedelijk noodplan is opgeheven.