Dansende Mongoliër verbluft met computeranimatie

Viraal gaan vanuit Mongolië. Het is zelden iemand gegeven. Maar momenteel scoort danser Canion Shijirbat met een indrukwekkend optreden tijdens de halve finale van "Mongolia’s got talent". De jongeman voert immers een indrukwekkende gesynchroniseerde choreografie met het licht, geprojecteerd op een scherm achter zich, uit.

Shijirbat is een professioneel grafisch designer en probeert met dit uniek experiment menselijke bewegingen perfect te laten samen gaan met technologische ideeën, vertaald op de muziek van Alan Walker, een 19-jarige dj die begin dit jaar furore maakte met het nummer "Faded".

"Als je iets wil creëren voor iemand anders, vanuit je hart, dan is niets onmogelijk, ook al kruipt er veel zweet en tranen in. Je hebt er zoveel verbeelding voor nodig. En veel tijd", aldus Shijirbat. Dit optreden had hij voor zijn ouders samengesteld.

Het filmpje van de jonge Mongoliër heeft intussen meer dan 1 miljoen views op YouTube verzameld (de dansact begin op 1:39):