Kat na 6 dagen gered van elektriciteitspaal

Het zat kat "Fat Boy" uit Fresno, Californië, vorige week niet mee toen ze een hond van zich moest afschudden. Hij klom een elektriciteitspaal op, maar kon er daarna niet meer van af. En dus bleef ze maar zitten, wachtend op hulp. Die kwam er pas 6 dagen later.

Eigenaar Andrew Perez op nieuwswebsite ABC 7: "We vermoeden dat Fat Boy door een hond zoveel schrik werd aangejaagd dat hij op de ruim 10 meter hoge paal terechtkwam."

"We stonden beneden regelmatig zijn naam te roepen. Maar hij keek dan naar ons en miauwde enkel terug. Met kattenvoedsel probeerden we hem naar beneden krijgen. We zochten een zeildoek om hem eventueel op te vangen. We belden natuurlijk ook naar onder meer de brandweer, maar die kon niet onmiddellijk ingrijpen omwille van de elektriciteitsdraden."

Het zou pas verschillende dagen later -de kat bleek intussen 6 dagen op de paal te zitten- zijn dat de elektriciteitsmaatschappij besloot om de buurt een paar uren zonder stroom te zetten ("Het is niet zo evident om zo’n paal op te klimmen. We moeten zeker zijn dat het veilig kan gebeuren."). Daardoor zaten 250 huishoudens een tijdlang zonder stroom.

De kat bleek vooral uitgedroogd, maar dat kon een plaatselijke dierenarts snel verhelpen. "Momenteel ligt hij weer thuis op de zetel gelukkig te zijn", besloot Perez.

Hier beneden kunt u de reddingsactie bekijken: