Leen Dendievel kroont zich tot "Steracteur/sterartiest" van MNM

Leen Dendievel is de eerste "Steracteur/sterartiest" van MNM. Luisteraars van de radiozender verkozen de "Thuis"-actrice boven "Callboy" Rik Verheye. De radiozender heeft een radioversie van het Eén-programma georganiseerd n.a.v. de winst van Stan Van Samang 10 jaar geleden.

Van Samang vult dit weekend drie keer het Sportpaleis in Antwerpen. De acteur kon zijn muzikale droom waarmaken na zijn winst in het Eén-programma "Steracteur/sterartiest" in 2006. Acteurs coverden er bekende nummers, waarop het publiek kon stemmen. De opbrengst van die sms'en mochten de acteurs wegschenken aan een goed doel naar keuze.

N.a.v. Van Samangs concerten organiseerde MNM een radioversie van de liedjeswedstrijd met drie deelnemers: Leen Dendievel, Rik Verheye en "Safety first"-actrice Ruth Beeckmans. Ze gaven de voorbije week het beste van zichzelf, in verschillende covers. Dendievel werkte zich onder meer in de kijker met een mooie cover van Adeles versie van "To make you feel my love" van Bob Dylan.

Vanmorgen mocht Dendievel het tegen Verheye opnemen in de ultieme finale. Een zieke Ruth Beeckmans moest verstek laten gaan.

Beide acteurs zongen samen het duet "Don't go breaking my heart" van Elton John en Kiki Dee. Verheye probeerde het MNM-publiek te overtuigen met een eigenzinnig versie van "Mundian to bach ke" van Punjabi MC, Dendievel stortte zich op "Valerie" van Amy Winehouse.

MNM-luisteraars konden tot 8 uur vanmorgen hun stem uitbrengen. Dendievel trok aan het langste eind. Ze kreeg 64% van de stemmen. Ook jurylid Stan Van Samang mocht punten uitdelen. Dendievel kreeg er 12, Verheye 8.

Zo won Stan Van Samang in 2006 "Steracteur/sterartiest"