Meiboom en frietjes voor arbeiders KMSKA in Antwerpen

De renovatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen heeft het hoogste punt bereikt. De heropening van het museum is gepland in 2019. "Met het planten van de meiboom roepen we bescherming af voor de bouwheer", zegt directeur Manfred Sellink.

De renovatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen is in volle gang. Vandaag is het hoogste punt bereikt. Vanmiddag is er een meiboom gepland op het dak en werden de arbeiders op de werf getrakteerd op een hapje en een drankje.

"Van oorsprong werd de meiboom geplant op het dorpsplein. In de bouw is dat geëvolueerd naar het moment dat je het hoogste punt bereikt hebt. Op die manier wordt bescherming afgeroepen voor de bouwheer", zegt Manfred Sellink van het KMSKA.

Op 5 december gaat de volgende fase in het project van start. Dan worden de gevels en het dak aangepakt zodat het museum wind- en waterdicht gemaakt kan worden.

"De komende jaren moet er nog veel gebeuren. Het hele gebouw wordt voorzien van nieuwe technieken voor klimatisatie, verlichting en beveiliging. In 2019 is de heropening van het museum gepland", besluit Sellink. In 2017 zal de werf van het KMSKA opengesteld worden voor het publiek op Openwervendag.

© Karin Borghouts
© Karin Borghouts
© Karin Borghouts