Moeder "The Brady bunch" is overleden

De Amerikaanse zangeres en actrice Florence Henderson is op 82-jarige leeftijd overleden. Ze is vooral bekend van de sitcom "The Brady bunch", die van 1969 tot 1974 uitgezonden werd door de Amerikaanse zender ABC.
Television Academy

De Amerikaanse zangeres en actrice Florence Henderson is op 82-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van hartproblemen. Henderson was een gevierde musicalster in de jaren 50 en 60. Ze speelde hoofdrollen in onder meer "The sound of music" en "South Pacific".

In 1965 kwam er bijna een einde aan haar carrière toen ze haar gehoor verloor tijdens de opvoering van "The king and I". Na operaties aan beide oren kwam haar gehoor terug.

Eind de jaren 60 werd Henderson gecast voor de hoofdrol in de sitcom "The Brady bunch". Het programma liep van 1969 tot 1974 op de Amerikaanse zender ABC. De sitcom over een nieuw samengesteld gezin met zes kinderen was wereldwijd een succes.

Henderson stopte niet met acteren. Dit jaar verscheen ze nog in de tv-programma's "K.C. undercover" en "The eleventh". De voorbije decennia had ze ook gastrollen in "The muppet show", "Roseanne", "Murder, she wrote" en "LA law"'.