Openlegging Zenne in Brussel stapje dichterbij

Uit een studie over de Noordwijk in Brussel blijkt dat het openleggen van de rivier de Zenne over een lengte van 500 meter het gebied ten goede zou komen. Volgens de Brusselse schepen Ans Persoons (SP.A) staan zowel de stad als het gewest achter het idee.
De Zenne zou opengelegd worden aan het Maximiliaanpark.

De studie werd gisteravond voorgesteld en gaat over een groot vernieuwingsproject in de Noordwijk in Brussel. Onderdeel van dat plan is de vernieuwing van het gebied rond het Maximiliaanpark. De studie doet nu het voorstel om in het park de Zenne bloot te leggen over een lengte van een halve kilometer.

Los van de studie lijkt ook de Brusselse politiek warmgelopen voor het openleggen van de Zenne. "Er is eensgezindheid over", reageert de Brusselse schepen Ans Persoons (SP.A) bij Bruzz. "Ook het gewest ziet het zitten om weer water zichtbaar te maken. Wij hebben er met de stad in elk geval al een principebeslissing over genomen."

Toch houdt de Brusselse bouwmeester Kristiaan Borret nog een slag om de arm. "Het openleggen van de Zenne is een goed idee, maar we moeten ook nog bestuderen of het haalbaar en betaalbaar is. Dat het park aangepakt wordt, is duidelijk, maar hoe, met of zonder Zenne, dat is nog te vroeg om te zeggen."

Meest gelezen