Opnames geschilderde animatiefilm "Loving Vincent" afgerond

De eerste trailer van de geschilderde animatiefilm "Loving Vincent" is gepubliceerd. Het kunstenaarskoppel Dorota Kobiela en Hugh Welchman stelde het ambitieuze project begin 2013 voor op het Filmfestival van Berlijn. Volgend jaar - twee jaar later dan gepland - wordt de film uitgebracht.

De Engelse filmmaker Hugh Welchman heeft in het NOS-programma "Nieuwsuur" de eerste beelden van de geschilderde animatiefilm "Loving Vincent" voorgesteld. Welchman werkte de voorbije jaren samen met zijn Poolse vrouw Dorota Kobiel aan het ambitieuze project.

"Loving Vincent" vertelt het verhaal van de laatste levensjaren van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh (1853-1890) aan de hand van 120 schilderijen van Van Gogh.

Meer dan honderd kunstenaars hebben Vincent van Gogh met penseelstreken tot leven gebracht in "Loving Vincent". Ze gebruikten daarvoor dezelfde techniek als Van Gogh. Alle frames van de film zijn met de hand geschilderd. In totaal gaat het om 65.000 schilderijen.

Het was de bedoeling om de film in 2015 voor te stellen ter gelegenheid van de 125e verjaardag van het overlijden van Van Gogh. Twee jaar later dan gepland zal de film in de bioscoop verschijnen.