Poetin overhandigt persoonlijk Russisch paspoort aan acteur Steven Seagal

Russisch president Vladimir Poetin heeft de Amerikaanse acteur Steven Seagal zijn Russisch paspoort overhandigd. Poetin hoopt dat dit gebaar de betrekkingen tussen Rusland en de Verenigde Staten normaliseert.

De voormalige Hollywoodster kreeg begin november al de Russische nationaliteit, maar de president Poetin gaf hem vandaag persoonlijk zijn paspoort. De ontmoeting is uitgezonden op de Russische televisie.

Poetin en Seagal zouden lang met elkaar gepraat hebben. Volgens een persmededeling van het Kremlin heeft Poetin gezegd dat hij hoopt dat deze ontmoeting wordt gezien als een gebaar voor de normalisering van de betrekkingen tussen "onze twee landen."

Seagal heeft Poetin al meerdere malen in het verleden ontmoet. Hij heeft ook altijd de annexatie van de Krim door Rusland in 2014 verdedigd.

Steven Seagal is niet de eerste westerse ster die Russisch staatsburger word. Onder meer de bokser Roy Jones en de Franse acteur Gérard Depardieu deden het hem voor.