Slachtoffer partnergeweld getuigt: "Je legt de oorzaak eerst bij jezelf"

Op Studio Brussel getuigde een jonge vrouw anoniem over hoe ze 2 jaar lang het slachtoffer is geweest van partnergeweld. "Ik was een sterke vrouw, vol zelfvertrouwen", vertelde ze. "Ik had nooit gedacht dat mij dit ging overkomen."
No commercial use.

"Het begon met liegen, manipuleren en controleren, maar dat escaleerde alleen maar. Uiteindelijk is het 4 keer gebeurd dat er ook fysiek geweld bij kwam kijken", begint ze haar verhaal. "Die laatste keren stond ik vol blauwe plekken, omdat hij me over de grond had gesleurd. Ik heb toen besloten dat het zo niet langer kon, maar hij dreigde zelfmoord te plegen als ik zou vertrekken. Op mijn aandrang is hij toen naar een psycholoog geweest, maar enkele maanden later gebeurde het opnieuw en sloeg hij mij een blauw oog."

De jonge vrouw geeft toe dat ze het erg moeilijk vond om met andere mensen over haar problemen te praten. "Ik schaamde me", legt ze uit. "Bovendien leg je de oorzaak eerst bij jezelf. Hij beweerde ook dat ik het had uitgelokt. Hij zei dat hij dat nog nooit bij iemand anders had gedaan en dat ook nooit zou doen."

Uiteindelijk vond ze steun bij haar beste vriendin en ontdekte ze na enig opzoekingswerk dat haar vriend lijdt aan narcisme. "Dat heeft het voor mij gemakkelijker gemaakt om de stap te zetten", vertelt ze. "Ik wist toen zeker dat het probleem niet bij mij, maar bij hem lag."

"Ik was een sterke vrouw vol zelfvertrouwen", besluit de jonge vrouw haar getuigenis. "Ik had nooit verwacht dat dit bij mij ooit ging gebeuren."

herbekijk Koppen: Slaande liefde, huwelijk werd een nachtmerrie