The xx verkoopt Vorst Nationaal in enkele minuten uit

Het concert van de Britse indiegroep The xx in Vorst Nationaal is op amper enkele minuten tijd volledig uitverkocht geraakt. De tickets voor het optreden van de groep op woensdag 1 maart vlogen zo snel de deur uit dat meteen een tweede concertdatum werd bekendgemaakt.

De online ticketverkoop ging vanmorgen om 11 uur van start. Vorst Nationaal, dat plaats biedt aan maximum 8.000 bezoekers, bleek veel te klein voor de Britse indiegroep. Het optreden was al na enkele minuten uitverkocht.

Concertorganisator LiveNation kondigde meteen een tweede optreden aan, op donderdag 2 maart. De tickets voor dat concert in Vorst Nationaal zijn nu verkrijgbaar. "Rekening houdend met het grote enthousiasme van hun Belgische fans, beslist The xx om een tweede Brusselse concert aan hun tournee toe te voegen", zo klinkt het.

The xx, bekend van nummers als "Crystalised" en "Islands" laat voor het eerst in jaren weer van zich horen. De groep heeft een nieuw nummer "On Hold" op het publiek losgelaten.