""Gilmore girls" kijken is als het nemen van een warm bad"

De reacties op het nieuwe seizoen van de Amerikaanse tv-serie "Gilmore girls" zijn overwegend positief. "In een onzekere en sombere wereld waar veel verdeeldheid is, is "Gilmore girls" een veilige haven. Het is als het nemen van een warm bad of het eten van een heerlijke kom soep bij je grootmoeder", schrijft Eleanor Bley Griffiths van Radio Times.
Invision
Kelly Bishop, Alexis Bledel en Lauren Graham

De fans van de Amerikaanse televisieserie "Gilmore girls" hebben negen jaar geduld moeten oefenen om nieuwe afleveringen van de serie te bekijken. Netflix heeft het nieuwe seizoen van vier afleveringen van negentig minuten gepubliceerd.

De reacties op de nieuwe afleveringen met actrices Kelly Bishop, Alexis Bledel en Lauren Graham zijn overwegend positief. Eleanor Bley Griffiths van Radio Times schrijft dat de geest van de originele serie die van 2000 tot 2006 liep bewaard is gebleven.

"In een onzekere en sombere wereld waar veel verdeeldheid is, is "Gilmore girls" een veilige haven. Het is als het nemen van een warm bad of het eten van een heerlijke kom soep bij je grootmoeder", klinkt het.

"Een warme troostende knuffel"

"Gilmore girls" vertelt het verhaal van een jonge alleenstaande moeder met een 16-jarige dochter in een klein dorp. In The Sun wordt het nieuwe seizoen omschreven als een nostalgische terugkeer in de tijd en een warme troostende knuffel.

Deadline omschrijft het nieuwe seizoen op Netflix als "comfortfood" op Thanksgiving. "In tegenstelling tot Amazon, waar "The grand tour" een vermoeiende doorslag is van "Top gear", heeft Netflix verfrissend nieuw leven in "Gilmore girls" geblazen."

"De serie verdiende beter"

Toch klinken er niet alleen positieve geluiden. Daniel D'Addario van Time was niet onder de indruk van de nieuwe afleveringen van de serie.

"De nieuwe afleveringen zijn niet van deze tijd. De aangekondigde heropleving van de serie is slechts een doorslag van wat de serie was. De fans van "Gilmore girls" verdienden beter."

Op sociaalnetwerksites wordt er ook met gemengde gevoelens gereageerd op "Gilmore girls: A year in the life".