Dode en drie vermisten bij noodweer Italië

De hevige regenval die Italië sinds donderdag treft, heeft een eerste slachtoffer geëist. Er is ook sprake van drie vermisten in heel het land, melden de Italiaanse media. In het grootste deel van het land is het intussen gestopt met regenen, maar in sommige regio's geldt nog altijd alarmfase rood.

Het noorden van Italië kampt sinds enkele dagen met wateroverlast. De hevige regenval heeft ook een eerste slachtoffer geëist. Dichtbij Genua, in Ligurië, liet een 73-jarige visser het leven. In de buurregio Piemonte is sinds gisteren een 70-jarige man vermist. Hij werd meegesleurd door het water. Op Sicilië is er sprake van twee vermisten.

In het merendeel van het land is het intussen wel gestopt met regenen. Maar in sommige streken in Calabrië, de tip van de laars, en delen van Lombardije en Emilia-Romagna in het noorden blijft de waakzaamheid groot. Daar geldt nog altijd alarmfase rood, de hoogste fase.

Piemonte was de voorbije dagen de zwaarst getroffen regio. Er werden honderden personen geëvacueerd en er is sprake van meer dan 100 miljoen euro aan schade.

Bekijk hieronder de beelden.

In de Italiaanse gemeenste Cisano sul Neva, in Legurië, kwam een deel van een berg door de regen naar beneden.