Verdachte cd-roms met wit poeder in Antwerpse brievenbussen

In Antwerpen hebben meerdere mensen de voorbije dagen een verdachte cd-rom in de brievenbus gekregen, al dan niet bedekt met een wit poeder. De politie vraagt dat wie zo'n pakketje in de bus vindt, meteen contact met haar opneemt.

In de pakketjes zit een cd-rom of een cd, meestal in een plastic zakje. Daarbij zit een tekst, waarin verzen uit de Koran zouden staan.

Sommige mensen die de verpakking openden, merkten dat er een soort poeder op zat. "Vrijdag hebben we in Berchem al drie cd-roms opgehaald en overgedragen aan de civiele bescherming, om toch zeker te zijn dat er geen schadelijke stoffen zitten op die cd-roms", zegt Veerle De Vries van de Antwerpse politie.

Voorlopig is er geen enkele aanwijzing dat het witte poeder schadelijk zou zijn.