"Holocaust on ice" wordt wereldwijd veroordeeld

De olympische schaatskampioene Tatjana Navka heeft verontwaardigde reacties uitgelokt met haar act in de Russische versie van "Sterren op het ijs". Navka en haar danspartner waren uitgedost in een zwart-witgestreept concentratiekampkostuum met davidster toen ze op de muziek van "La vita è bella" dansten op het ijs.

De uitzending van de Russische versie van "Sterren op het ijs" wordt wereldwijd veroordeeld. De Russische schaatskampioene Tatjana Navka vond voor haar act inspiratie in de film "La vita è bella" van Roberto Benigni.

"La vita è bella" vertelt het verhaal van een Italiaans-joods gezin dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in een concentratiekamp wordt opgesloten. Om zijn zoontje te beschermen, houdt de vader zijn zoon voor dat het om een groot spel gaat.

Tatjana Navka danste op de muziek van de film en was helemaal gekleed in een concentratiekampkostuum met davidster. De opvoering wordt wereldwijd veroordeeld op sociaalnetwerksites.

Navka verdedigt haar act als een eerbetoon aan de film. "Alle kinderen moeten "La vita è bella" zien. Ze moeten weten wat er in die verschrikkelijke tijd is gebeurd", aldus Navka. De olympische schaatskampioene is de echtgenote van Dimitri Peskov, de woordvoerder van president Poetin.