"Stabat mater" blijft Klara's Top 100 aanvoeren

Voor het tweede jaar op rij is "Stabat mater" van de Italiaanse componist Giovanni Battista Pergolesi op de eerste plaats geëindigd in de lijst van Klara. De top drie van Klara's Top 100 wordt vervolledigd door "Spiegel im Spiegel" van Arvo Pärt en "Carmina Burana: O fortuna" van Carl Orff.

Meer dan 7.000 luisteraars van Klara hebben hun favoriete klassieke muziek ingezonden voor de eindejaarslijst Klara's Top 100. Voor het tweede jaar op rij is "Stabat mater" van Pergolesi op de eerste plaats geëindigd.

Vorig jaar stootte "Stabat mater" "Erbarme dich" van Johan Sebastian Bach van de eerste plaats. In de nieuwste editie van Klara's Top 100 is "Erbarme dich" uit de top tien verdreven naar de elfde plaats.

"Spiegel im Spiegel" van Arvo Pärt stijgt van de zesde naar de tweede plaats in de lijst van de luisteraars van Klara. Het is de eerste keer dat een levende componist op de tweede plaats eindigt in de ljist.  "Carmina Burana: O fortuna" van Carl Orff stijgt van 31 naar de derde plaats.

Klara's Top 100 werd zaterdag en zondag uitgezonden vanuit het Radiohuis in Leuven. De marathonuitzending werd gepresenteerd door Greet Samyn en Mark Janssens.

De top tien van Klara's Top 100

1. Pergolesi - Stabat mater
2. Pärt - Spiegel im Spiegel
3. Orff - Carmina Burana: O fortuna

4. Vivaldi - De vier seizoenen: De lente
5. Gluck - Orfeo ed Euridice: Che faro senza Euridice
6. Vivaldi - Gloria
7. Lloyd Webber - Requiem: Pie Jesu
8. Smetana - De Moldau
9. Dvorak - Symfonie nr.9 Uit de nieuwe wereld: Scherzo
10. Grieg - Peer Gynt suite: Ochtendstemming