Belg Pieter Verelst is beste komiek in Nederland

De Belgische komiek Pieter Verelst heeft de 51e editie van het Cameretten Festival gewonnen. Het Cameretten Festival is een van de belangrijkste wedstrijden voor cabaretiers in het Nederlandse taalgebied. Verelst treedt met zijn overwinning in de voetsporen van onder anderen Theo Maassen, Kommil Foo, Begijn Le Bleu en Brigitte Kaandorp.

De jury van de 51e editie van het Cameretten Festival heeft de Belgische komiek Pieter Verelst uitgeroepen tot beste cabaretier van de voorbije editie. Verelst kreeg zaterdagavond een geldprijs van 2.000 euro in het Luxor Theater in Rotterdam.

"Met zijn spannende opkomst grijpt Pieter Verelst je direct bij de kladden, om je een half uur lang niet meer los te laten. Pieter zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam", motiveert de jury.

De 26-jarige Pieter Verelst studeerde toneel aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De voorbije jaren had hij rollen in televisieseries als "Familie", "Dubbelspel", "Zone stad" en "Aspe". Als stemacteur werkte hij mee aan de Nederlandstalige versie van "Ice age" en "De kleine prins".

De publieksprijs op de 51e editie van Cameretten Festival ging naar de Nederlander Alex Ploeg. De persoonlijkheidsprijs van de jury was voor Tim Teunissen.

Pieter Verelst gaat nu samen met de twee andere finalisten en de winnaar van de persoonlijkheidsprijs op tournee in Nederland. Van december tot mei 2017 treden ze op in bijna vijftig theaters in Nederland.