Regeringstroepen rukken razendsnel op in Oost-Aleppo

Syrische troepen hebben vandaag al flink wat terrein heroverd op de rebellen die Oost-Aleppo controleren. Na de terreinwinst trokken honderden burgers naar regeringsgebied. Dat hebben Syrische staatsmedia, maar ook de vanuit Engeland opererende anti-Assadsite Sohr gemeld.
AFP or licensors

Gisteren had het Syrische leger reeds de wijk Hanano veroverd. Vandaag werd de terreinwinst geboekt in de nabijgelegen wijk Jabal Badro. Door de verovering van de wijken lijkt het leger een wig te drijven door Oost-Aleppo, waardoor het door de rebellen gecontroleerde gebied opgedeeld wordt in een zuidelijk en een noordelijk deel.

Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, een organisatie die vanuit Groot-Brittannië het Syrische conflict opvolgt, zijn er zo'n 400 mensen vanuit de door de rebellen gecontroleerde wijken naar Hanano (een van de wijken die nu volledig onder controle is van het leger) gevlucht. Er is ook sprake van een dertigtal families die naar een district in handen van Koerdische strijders zijn gevlucht.