Schotse band Travis gelauwerd met Schotse oeuvreprijs

De Schotse popgroep Travis is in de bloemen gezet op het gala van de Scottish Music Awards. De band werd gelauwerd met een oeuvreprijs. Travis werd begin de jaren 90 opgericht en is bekend van nummers als "Why does it always rain on me" en "Sing".

De Schotse band Travis is in Glasgow bekroond met de oeuvreprijs op het gala van de Scottish Music Awards. De band rond zanger Francis Healy werd begin de jaren 90 opgericht.

In 1996 beslisten de muzikanten te verhuizen naar Londen om hun carrière een duwtje in de rug te geven. In 1999 brak Tarvis definitef door met het album "The man who". De single "Why does it always rain on me" werd een grote hit.

Travis scoorde daarna nog hits met nummers als "Sing" en "Side". Het voorbije jaar bracht de groep zijn achtste studioalbum uit, "Everything at once".