Zeehonden kunnen voortaan uitrusten of opdrogen op ponton in Blankenberge

In de jachthaven van Blankenberge is een zeehondenponton in gebruik genomen. De dieren kunnen er hun toevlucht zoeken om wat op te drogen en uit te rusten.

Het ponton kwam er na een petitie van enkele inwoners van de badstad. Uiteindelijk tekenden meer dan duizend mensen voor het idee om een rustplek voor zeehonden te plaatsen. In de jachthaven van Blankenberge worden namelijk al lang zeehonden opgemerkt.

Amper enkele maanden na de beslissing was het vandaag al tijd voor de officiële inhuldiging. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) was erbij. De dieren kunnen op het ponton hun toevlucht zoeken om wat op te drogen en uit te rusten. Toeristen kunnen de dieren dan weer vanop een vrij dichte afstand bewonderen.

Het is het eerste zeehondenponton aan onze kust. In het buitenland zijn er al soortgelijke initiatieven die vaak succes hebben.