Dansen op café? Dat is dan 40 cent alstublieft

De uitbaters van Bonnefooi, een café in het centrum van Brussel, kregen vorige week een controleur van de Stad Brussel op bezoek. Die vroeg hen de "danstaks" te betalen. Dat schrijft nieuwssite Bruzz. Het gaat om een taks die al langer bestaat maar in het verleden niet streng toegepast werd.

"Ik dacht eerst dat het om een grap ging, maar het bestaat dus echt", zegt Nicolas Boochie van Bonnefooi aan Bruzz. "De taks is gebaseerd op het aantal mensen dat danst: 40 eurocent per persoon, per nacht."

Vanaf december moet het café de taks betalen. "De Stad is meerdere malen incognito langsgekomen om het aantal dansers te komen tellen. Ze zijn uitgegaan van een gemiddelde van 50 mensen op een weekendavond. Dat betekent 20 euro per avond, 160 euro per maand", legt Boochie uit. Per jaar zal Bonnefooi voortaan 2000 euro opzij moeten houden voor de "danstaks".

De uitbaters kunnen er wel mee lachen en plaatsten op hun raam een sticker met "Verboden te dansen". Ironisch bedoeld, aldus Boochie. Hij denkt eraan een ludiek dansprotest te organiseren tegen de taks. Volgens Horeca Brussel bestaat de maatregel al jaren. Er zijn gewoon niet genoeg functionarissen die controleren of de regels ook nageleefd worden.

Meest gelezen