Proces tegen doodrijder Merel van start

Voor de politierechtbank van Vilvoorde start vandaag het proces rond het dodelijk ongeval dat het leven kostte aan Merel De Prins. Het meisje van 12 werd vorig jaar aangereden toen ze met de fiets onderweg was naar huis. De 22-jarige verdachte pleegde na de feiten vluchtmisdrijf maar gaf zich na zes dagen aan. Hij bleek alleen een theoretisch rijbewijs te hebben. Hij riskeert 8 jaar cel, een boete en een levenslang rijverbod.

De feiten dateren van 28 oktober vorig jaar. De twaalfjarige Merel werd op weg naar huis aangereden op het fietspad op het kruispunt van de Jan Frans Willemsstraat met de Radiatorenstraat. Het meisje raakte levensgevaarlijk gewond en overleed de volgende dag in het ziekenhuis.

De bestuurder pleegde na de feiten vluchtmisdrijf. Hij ging zich pas na zes dagen met zijn vader aangeven bij de politie. Hij bleek zich te hebben schuilgehouden in Hongarije. Ook de wagen waarmee hij het meisje had aangereden, had hij per vrachtwagen naar Hongarije laten overbrengen.

De man had enkel voorlopig rijbewijs dat op het ogenblik van de feiten al vervallen was. Hij had overigens al zeven keer een rijverbod gekregen wegens rijden zonder rijbewijs, zonder verzekering of andere documenten zoals het keurings- en inschrijvingsbewijs.

De verdachte riskeert een gevangenisstraf van acht jaar, een boete van 30.000 euro en een levenslang rijverbod.