Meest recent

  Spoorhinder tussen Gent en Brussel door brand in wagon

  Op de spoorlijn 50 tussen Gent en Brussel is vanochtend brand uitgebroken in een trein. Daardoor is het spoorverkeer op de oude lijn momenteel onderbroken. Hoe lang de hinder zal duren, is niet duidelijk.

  Jasper Jacobs

  De brand ontstond rond 6.30 uur in het laatste rijtuig van de trein van De Panne naar Landen, op de spoorlijn 50 tussen Kwatrecht en Melle.  In de wagon zaten op het moment van de brand geen passagiers. De andere 20 reizigers elders in de trein werden geëvacueerd en met een bus weggebracht. Er vielen geen gewonden.

  Door het incident is het spoorverkeer wel onderbroken tussen Gent en Brussel op lijn 50, de zogenaamde trage verbinding voor stoptreinen die via Aalst rijdt. Al het verkeer tussen Gent en Brussel moet nu langs de "snelle verbinding" (spoorlijn 50A).

  De NMBS raadt reizigers die vanuit Aalst naar Gent willen aan om via Denderleeuw te gaan of de trein te nemen tot in Schellebelle, waar ze gebruik kunnen maken van de vervangbussen. Ook reizigers vanuit Dendermonde kunnen de trein tot in Schellebelle en vervolgens de bus naar Gent nemen.