Ruim 1 miljoen Vlamingen keken naar "Als de dijken breken"

"Als de dijken breken" heeft zijn debuut niet gemist. De eerste aflevering van de prestigieuze Vlaams-Nederlandse coproductie haalde gisteren gemiddeld 1.223.546 kijkers, dat is een marktaandeel van 43,7 procent. De televisieserie lost daarmee de verwachtingen ruimschoots in.
© VRT 2016

"Als de dijken breken" moest gisteren qua kijkcijfers enkel "Thuis" laten voorgaan, maar daar is op dit ogenblik iedereen dan ook in de ban van de verdwijning van Julia.

Een mooie start dus voor de serie geregisseerd door de Vlaming Hans Herbots, maar geen absoluut record. De eerste afleveringen van "Van vlees en bloed", "Eigen kweek", en "Dubbelleven" werden ook in het midden van de week uitgezonden en trokken nog meer kijkers, klinkt het bij Eén.

"Als de dijken breken" vertelt het verhaal van een zware storm die in Vlaanderen en Nederland leidt tot een nieuwe watersnood. De serie wordt in Nederland op zaterdag uitgezonden op NPO1. De eerste aflevering daar trok 1,7 miljoen kijkers.

Meest gelezen