Twintig sportjournalisten omgekomen in vliegtuigcrash Colombia

Bij de vliegtuigcrash in Colombia zijn ook 20 Braziliaanse sportjournalisten omgekomen die de finale van Copa Sudamericana zouden volgen. Bij de crash kwamen in totaal 71 mensen om, onder wie 19 leden van de voetbalploeg AF Chapecoense.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Televisiezender Fox Sport Latin America, die als enige de wedstrijden van de Copa Sudamericana uitzendt, bevestigde de dood van zes werknemers. Een van hen, Mario Sergio, was een bekende radiopresentator en een voormalige Braziliaanse international.

Vier journalisten die omkwamen, werkten bij de audiovisuele groep Globo, vier anderen voor de televisiezender RBS TV, een filiaal van Globo. Ook kwamen zes reporters om van lokale radiozenders in Chapenco, de thuisstad van Chapecoense.

Een van de zes mensen die de crash overleefden, is eveneens een journalist, die werkt voor Radio Oestre Capital. Een andere journalist die zich op de passagierslijst bevond, miste zijn vlucht en ontsnapte zo aan de ramp.

Het ziekenhuis San Vincente Fundacion in Colombia liet nog weten dat een andere overlevende, de Braziliaanse voetballer Jackson Follman, zijn been verloor bij de crash. Intussen hebben duizenden fans van Chapecoense zich in het stadion van de ploeg Arena Conda verzameld om te rouwen na de dood van zo goed als alle spelers van de ploeg. Chapecoense zou in Medellín tegen Atlético Nacional de heenwedstrijd van de finale om de Zuid-Amerikaanse voetbalbeker spelen.

Meest gelezen