Eerbetoon aan Leonard Cohen aan Lincoln Center in New York

Aan het Lincoln Center in New York wordt maandag een minimalistisch eerbetoon georganiseerd aan Leonard Cohen. Op het plein voor het centrum zal vier uur lang de muziek van de Canadese zanger gespeeld worden, aldus het centrum.

Vanaf 12 uur (18 uur Belgische tijd) zal de muziek weerklinken in de openlucht voor het centrum, waar verschillende Amerikaanse culturele instellingen zijn gevestigd, waaronder het Met (Metropolitan Museum of Art) en de Filharmonie van New York.

"Er zal geen presentator zijn of concert", aldus het Lincoln Center. Het initiatief komt van muziekproducer Hal Willner, die in 2005 al een muzikaal eerbetoon aan Cohen organiseerde in Sydney, waarop de documentaire "Leonard Cohen: I'm Your Man" gebaseerd was.

Leonard Cohen overleed op 7 november op 82-jarige leeftijd in Los Angeles.