Zeven doden door bosbranden in Tennessee

In de Amerikaanse staat Tennessee zijn door bosbranden al zeven mensen omgekomen. Duizenden mensen hebben hun huizen moeten ontvluchten.

De bosbranden bij het nationaal park Great Smokey Mountains die zondag uitbraken, werden aangewakkerd door de ergste droogte in Tennessee in tien jaar. Zeven mensen overleefden de verwoestende brand niet, terwijl minstens 53 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis.

In totaal zouden meer dan 700 woningen en bedrijven zijn verwoest, de helft daarvan in de stad Gatlinburg. In Sevier County zijn bepaalde regio's nog steeds niet bereikbaar voor de reddingswerkers, die hun zoektocht voortzetten naar mogelijke slachtoffers.

De hoofdinspecteur van het park Cassius Cash verklaarde dat de brand "waarschijnlijk veroorzaakt werd door de mens", aldus The Washington Post.

In totaal hebben 26 branden 4.855 hectare bossen en gronden in Tennessee verwoest, aldus het Departement van Landbouw van de staat. Intussen zijn de meeste branden met behulp van de regen geblust kunnen worden.