"Didier Bellens was een narcistische CEO"

Wijlen Didier Bellens - de voormalige baas van Belgacom - was een "narcistische CEO". Dat zegt de topman van de FOD Sociale Zekerheid Frank Van Massenhove in De Morgen.
Didier Bellens was van 2003 tot 2013 CEO van Belgacom

"Bellens vermoordde talent. 260 managers heeft hij buitengegooid bij Belgacom. Hij had een speciale lift naar zijn bureau, omdat hij het plebs niet wilde tegengekomen", aldus Van Massenhove op de vraag of hij een voorbeeld kan geven van een narcistische CEO.

Van Massenhove (zie foto in tekst) ontmoette Didier Bellens toen hij een lezing was komen geven bij Belgacom. "Bellens had uiteraard een belangrijkere afspraak. Achteraf kwam hij naar het gezamenlijke etentje. Ik zat naast hem aan tafel en hij vroeg: "Wie bent u?" Dat was tekenend voor die man."

Van Massenhove uit de kritiek wel "met schroom". Bellens overleed namelijk dit jaar na een slepende ziekte. Van 2003 tot 2013 was hij topman bij Belgacom. Hij kreeg in die functie lof omdat hij het bedrijf omvormde tot een modern mediabedrijf, maar oogstte ook kritiek wegens zijn beperkte sociale vaardigheden.

"Ziedaar, de waarde van goed leiderschap"

Concurrent Telenet had destijds met Duco Sickinghe wel een goede leider, stelt Van Massenhove, die een week na de lezing bij Belgacom ook bij Telenet een presentatie kwam geven.

"CEO Sickinghe kwam me beneden aan de balie ophalen en stelde voor om de trap te nemen, zodat we tegen iedereen goedendag konden zeggen. Ziet u het verschil?"

"Vroeger speelde Telenet het Belgacom van Bellens helemaal weg. Sinds Bellens werd vervangen door Dominique Leroy, en Duco door John Porter, is de markt aan het kantelen. Ziedaar, de waarde van goed leiderschap", besluit de topman van de FOD Sociale Zekerheid.

Meest gelezen