Matteo Simoni speelt hoofdrol in "Patser" van El Arbi en Fallah

Matteo Simoni gaat een van de hoofdrollen spelen in "Patser", de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. "We gaan van Matteo een echte Marokkaan maken", zegt het regisseursduo in de Mediahuis-kranten.

"Patser" wordt een film over vier Antwerpse boefjes van Marokkaanse afkomst die een bendeoorlog ontketenen door een lading Colombiaanse drugs te stelen. Volgens Adil El Arbi wordt het een "huwelijk tussen Quentin Tarantino en Martin Scorsese".

Voor een van de hoofdrollen gingen ze aankloppen bij iemand die ze al heel lang kennen, Matteo Simoni. "Hij was fan van onze film "Broeders". Toen al hebben we gezegd: wij gaan ooit samenwerken. Nu gaan we dat doen."

De regisseurs zeggen dat ze van Simoni "een echte Marokkaan" gaan maken. "Zijn haar kort scheren, hem dat typische Marokkaans-Antwerpse accentje geven, dat wordt de max."

Het nieuws dat Simoni meespeelt in een film van El Arbi en Fallah komt niet helemaal als een verrassing. Een half jaar geleden doken er op Instagram al foto's op waarop te zien was dat de acteur bij de regisseurs op bezoek was in Los Angeles. Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames van "Patser" beginnen. "Beverly Hills Cop 4" staat ook nog op de planning van El Arbi en Fallah, maar ook voor die film is het nog niet duidelijk wanneer de draaiperiode start.