Populairste YouTuber is van plan uit onvrede zijn kanaal te verwijderen

De Zweed Felix Kjellberg (PewDiePie) is van plan zijn YouTube-kanaal te verwijderen wanneer hij 50 miljoen volgers bereikt heeft. De populairste YouTuber stoort zich aan het feit dat YouTube wijzigingen heeft doorgevoerd waardoor zijn volgers niet meer al zijn posts kunnen zien.

Kjellberg ziet zijn views dalen en merkt ook op dat sommige bijdragen zijn volgers zelfs niet meer bereiken. In een 10 minuten durend filmpje, op YouTube, haalt hij fel uit naar de videosite. Zo betreurt hij het dat zijn volgers opnieuw een icoontje moeten aanvinken wanneer ze zijn filmpjes willen zien.

"Ze snappen bij YouTube echt niet dat mensen al die moeite niet zullen doen", fulmineert hij. "Daarom zal ik mijn kanaal deleten op het moment dat ik 50 miljoen volgers heb. Ik zweer het! Maar ik ga YouTube niet laten winnen, ik ben niet van plan om volledig te stoppen met YouTube, ik wil gewoon mijn oude kanaal verwijderen en opnieuw beginnen."

Meest gelezen