Wie zoekt, die vindt Hillary wel

Hillary Clinton had het moeilijk met haar verlies in de presidentsverkiezingen en besloot dan ook een "low profile" aan te houden. Maar juist nu hadden haar fans nood aan haar, om samen het verlies te verwerken. Dat bleek al uit de eerste foto van Clinton op wandel in een bos, een foto die wereldnieuws werd. Geleidelijk sijpelden meer foto’s via sociale media binnen. Reden genoeg dus om "de jacht op Hillary" onder één noemer te brengen: "HRC in the wild", Hillary in de buitenwereld van alledag. Al blijkt de ene foto al realistischer dan de andere.

De man achter de Twitter-account is Adam Parkhomenko. "Het startte met een foto van Hillary die ik via sociale media verspreidde. Toen kreeg ik de vraag van een fan van Hillary of er niet gestart kon worden met een account die alle dergelijke foto’s zou samenbrengen. Want toen de eerste foto van Hillary viraal ging, bracht ze duidelijk een glimlach op het gezicht van velen", aldus Parkhomenko op nieuwswebsite Mashable.

"Het is opvallend dat na dat verschrikkelijke verlies er zoveel mensen zijn, die op Hillary gestemd hebben, die juist deze foto’s nodig hebben."

Op de vraag of Clinton deze account ook volgt, antwoordde Parkhomenko: "Ze is moeilijk te bereiken. We hebben haar daarom nog niet kunnen vinden voor een reactie."

Anderen deden dat nochtans wel, haar vinden: