Prins Laurent verliest geduld: "Ik heb veel meer betaald aan dit land dan omgekeerd"

Prins Laurent heeft tijdens een interview met de krantengroep Sudpresse zwaar uitgehaald naar iedereen die hem al jaren "beschimpt" en "lastigvalt". Zowel enkele politici als zijn familie moeten hem met rust laten, zegt hij. "Ik heb ook veel meer gegeven aan de staat, dan de staat ooit aan mij," zei hij ook nog. Het incident gebeurde recht voor de camera's van RTL.

Het interview van Sudpresse met prins Laurent vond plaats naar aanleiding van zijn aanwezigheid op een colloquium in de Senaat, over het 30-jarige bestaan van de wet op dierenwelzijn. Toen de journaliste hem een vraag stelde over de balans van twee van zijn ondernemingen - die eigenaar zijn van het Renewable Energy House in Brussel en die mogelijk niet in orde zouden zijn - verloor hij zijn geduld.

In zijn betoog haalde hij zelfs expliciet uit naar zijn familie én naar de politici, die hem moeten gerust laten. Hij wordt al jaren lastiggevallen zegt hij. Men verhindert hem zo zelfs om te werken, meent de prins. 

Bekijk hier het interview voor de camera's van RTL:

Meest gelezen