Eén maand na zijn woede-uitbarsting: Harry's liefje struikelt nog altijd over paparazzi

Exact een maand geleden heeft de Britse prins Harry via het Twitteraccount van Kensington Palace een officiële mededeling de wereld ingestuurd: hij maakte zich boos omdat zijn prille relatie onder druk stond door paparazzi. Vriendin en "Suits"-actrice Meghan Markle werd lastiggevallen -er was een poging tot inbraak- en met haar zwarte roots was ze voor menig internettrol voorwerp van spot. We zijn een maand later. Heeft Harry's woede-uitbarsting effect gehad? Euh...nee, we weten nu zelfs wat er in de winkelkar van Miss Markle ligt.

Harry (32) was een maand geleden nochtans duidelijk: er was een grens overschreden. Niet alleen werden de moeder en de ex-vriend van zijn kersverse vriendin Meghan Markle (35) gestalkt, paparazzi hadden ook al geprobeerd om in haar woonst in te breken. Genoeg voor de Britse prins om het op te nemen voor Meg -jawel, de Britse pers heeft haar naam al ingekort- en geheel uitzonderlijk te reageren via Twitter.

Toch heeft het allemaal geen zoden aan de dijk gebracht of wat had u gedacht: dé foto van het jaar, daar is het de paparazzi om te doen. Miss Markle wordt dus nog altijd gevolgd met de telelens op scherp, in de hoop dat de verliefde prins naast haar loopt.

Keukenpapier en Marc Jacobs

Vorig weekend werd de brunette gespot tijdens het boodschappen doen in Toronto (Canada) waar ze woont. Markle was goed ingeduffeld met rolkraag en winterjas, en droeg een pet van de LA Dodgers. Niemand in de winkel merkte de make-uploze actrice op, behalve dan een paparazzo. Markle kwam buiten met een winkelkar vol keukenpapier en flesjes water.

De actrice was dezelfde dag al, geschminkt en opgedirkt, naar de florist geweest voor een vers boeketje roze rozen. Ook dat werd op de gevoelige plaat vastgelegd. Intussen weten we dankzij die foto's weeral dat Markle een zwak heeft voor de handtassen van de Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs.

Weekendje Londen

Drie weken ervoor lagen de tabloids nog op de loer aan de hekken van Kensington Palace. Terwijl Harry en de rest van de koninklijke familie de herdenkingen bijwoonden voor oorlogsslachtoffers, verbleef Markle een weekendje in Londen.

Ze werd gefotografeerd met twee boodschappentassen in de handen toen ze Kensington Palace binnenwandelde. Harry woont er in Nottingham Cottage op het domein. Markle had blijkbaar organische producten gekocht bij Whole Foods iets verderop. Ze deed alle moeite om er casual bij te lopen en droeg een bruine pet om zich ietwat te verstoppen. Dat ze de girl next door leek en niet de bekende vamp vanop de rode loper, kon de pers echter niet misleiden.

Loslippige broer en zus

Niet enkel de pers heeft het gemunt op Markle. Haar familie blijkt evenzeer loslippig. Haar 14 jaar oudere halfbroer Thomas gaf een exclusief interview aan de Britse editie van het glossymagazine Grazia. Gratis of voor een smak geld, we laten het in het midden. 

"Ik kan me absoluut een koninklijk huwelijk voorstellen. Meghan heeft zo hard gewerkt om te komen waar ze nu staat, en iemand ontmoeten die past in de droom van elk meisje... Wie zou dat niet willen", laat hij zich ontvallen. Thomas is ook diegene die een familiefoto van Meghan als puber in salopette deelde. Neefje Tyler (24) verklapte dan weer dat Markle "FANTASTISCH is met kinderen" en hem vroeger graag naar het park nam om de eendjes te voederen, een van de hobby's van Harry's neefje, prins George, overigens.

Ook Meghans halfzus dook al op in de kranten, nog vóór de relatie bevestigd werd. Samantha Markle (51) had echter geen enkel goed woord over voor Meghan. "Oppervlakkig en egoïstisch", zo omschreef ze haar zus, omdat Meghan "het nalaat haar familie emotioneel en financieel te steunen". Terwijl hun vader in juni nog bankroet ging. Samantha Markle gebruikt ook de term "social climber", met andere woorden: iemand die zich -op sluwe en wulpse wijze- opwerkt in de hogere kringen.

Wel opmerkelijk: filmproducent Trevor Engelson, Meghan Markles ex-man met wie ze 20 maanden getrouwd was- is (voorlopig) niet te betrappen op een uitspraak in de bladen.

Harry misleidt journalisten, althans eventjes

Harry is er de afgelopen dagen toch in geslaagd journalisten om de tuin te leiden. Na zijn officieel bezoek aan de Caraïben, waar hij twee weken verbleef, vloog hij terug richting Londen. Dat was althans het plan. De Britse pers had uitdrukkelijk aan het paleis gevraagd of Harry geen stop zou maken in Toronto om bij Markle te zijn. "Nee", luidde het kordaat.

Al snel bleek dat de prins op een vliegtuig zat richting Canada en twee nachten doorbracht bij zijn vriendin. De Britse media stonden op hun achterste poten. Ze haalde er het protocol bij dat stelt dat werk- en plezierreizen liever niet vermengd worden. Zelfs al zou Harry de vlucht naar Canada met zijn eigen centen betaald hebben, dan nog moest de prins beveiligd worden. "En vallen bodyguards niet onder de koninklijke werkingskosten, nota bene betaald door de belastingbetaler", sneerde de pers.

Hoe het ook zij: de paparazzi aan Markles appartement stonden uiteraard paraat. Dé foto van het jaar scoorden ze niet. Ze moesten het stellen met een vrij obscure glimp van een vertrekkende prins die -sneller dan het licht- een auto indook. Harry stond vier uur na zijn vlucht alweer gekke bekken te trekken (foto) in Londen om geld in te zamelen voor Sentebale, zijn goede doel voor Afrikaanse kinderen met hiv.

Geoff Pugh Photography Ltd Telegraph Media Group Ltd

Subtiel charme-offensief

Markle heeft afgelopen maand trouwens ook niet stilgezeten: ze heeft een subtiel charme-offensief opgezet om de harten van de Britten te veroveren. Toen ze in Londen was voor de herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog had ze een symbolische poppy op haar kraag gespeld.

En na een korte pauze op sociale media heeft ze op Instagram haar trouwe viervoeter Guy en zijn nieuwste outfit gezet: een truitje met de afbeelding van de Union Jack, de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Alle bee(s)tjes helpen, niet waar.